Dragi copii și dragi părinți,
nu am uitat de voi și uite că revenim cu atelierele din martie. După o perioadă de vacanță sau de făcut alte feluri de întâlniri, mai des cu oameni mari, ne bucurăm să ne revedem cu voi.
Am pregătit o serie de trei workshopuri online. Pentru cei care nu ne cunosc prea bine continuăm scurt cu o explciație mai oficială: ”trei ateliere concepute pentru a stimula reflecția profundă și gândirea critică în rândul copiilor. Aceste workshopuri își propun să cultive gândirea filosofică despre concepte complexe, cum ar fi uitarea, vinovăția și perfecțiunea.” Fiecare sesiune va fi ghidată de un facilitator experimentat și promite să fie provocatoare și captivantă, dar așteptăm să ne ziceți voi dacă și reușește.
1. To be or not to be…… perfetc 🙂
Data: 11 martie 2025 | Ora: 18:00 | Facilitator: Liana | Platformă: Online
Este perfecțiunea ceva ce ar trebui să urmărim, sau există frumusețe în imperfecțiune? Acest workshop va explora dorința noastră de perfecțiune în diferite aspecte ale vieții, de la lucrurile pe care le facem la cine suntem. Este întotdeauna benefic să urmărim perfecțiunea, sau imperfecțiunea poate duce la ceva interesant… o mai bună înțelegere sau creativitate sau altceva? Haideți să auzim ideile perfecte și deile imperfecte la atelier, haideți la o discuție vie despre semnificația perfecțiunii și de ce uneori este în regulă să îmbrățișăm imperfecțiunile.
2. Despre Uitare
Data: 19 martie 2025 | Ora: 18:00 | Facilitator: Cosmin | Platformă: Online
În acest workshop, vom explora conceptul de uitare pornind de la câteva întrebări pregătite ce Cosmin. Vă așteptăm și să nu uitați să vă notați în carnețele când e atelierul.
3. Despre Vină
Data: 27 martie 2025 | Ora: 18:00 | Facilitator: Mihes | Platformă: Online
Lectură specială: „The Guilty Party” de Jason Buckley
În această sesiune captivantă, vom explora vinovăția și responsabilitatea prin povestea scurtă The Guilty Party. Povestea urmărește doi copii care sparg accidental o fereastră în timp ce joacă fotbal la bunici. În loc să fie pedepsiți imediat, ei sunt provocați să reflecteze asupra sentimentelor lor de vinovăție și responsabilitate. O poveste captivantă care te face să te întrebi: Când și de ce ne simțim cu adevărat vinovați?
Atelierele sunt gratuite, e nevoie de înscriere în formularul acesta până în 9 martie. Ulterior, vom reveni cu o confirmare și date de acces în zoom. Vă rugăm să ne trimiteți un mesaj la adresa de e-mail p4c.cluj@gmail.com dacă se schimbă programul și nu ajungeți. Vă așteptăm cu drag!