Ce le pregătim micilor filosofi în luna mai

  • de

În această ultimă zi de vacanță, puțin înainte de a începe o perioadă mai grea, plină de teze și teste, vrem să vă povestim puțin despre ce am pregătit să se întâmple pentru voi în luna mai. Am pregătit, cum știm noi mai bine, niște ateliere în care puteți să vă conturați și exprimați părerea despre temele propuse și poate chiar să v-o schimbați de câteva ori, în funcție de argumentele celorlalți participanți la discuții sau în funcție de noi întrebări la care “nu m-am gândit niciodată!”

Liana începe „serialul” lunii mai cu o dicuție despre un film. Ha! Pornind de la filmul „The Mitchells vs the Machines”, vă invită să discutați neapocaliptic despre o apocalipsă. Dacă reușiți să vedeți filmul pe Netflix puteți oricum să vă înscrieți la atelier, cu riscul că o să prindeți niște spoilere. În discuțiile astea de #PhiloPop se poate să găsiți răspunsuri sau întrebări interesante chiar dacă nu ați văzut filmul. grupa de 10-14 ani, 9 mai, online, de la 6pm.

În al doilea episod al lunii mai, Cosmin îi așteaptă pe cei cu vârste între 7 și 11 ani la un atelier despre bine și rău și ce se află dincolo de bine și de rău. În 10 mai, după-masă de la 6pm, online. După apocalipsa din ziua anterioară, cum ar zice Cosmin.

În 23 mai, Diana continuă seria cu un atelier despre principii de viață la care îi așteaptă pe cei de 10-13 ani. Vă propune să urmăriți împreună un scurt discurs de la TEDxCluj, să discutați putin despre principii de viață (atât ale persoanei care ține discursul cât si ale noastre), să vedeți cum am putea fi oameni mai buni pentru a ajuta la crearea unei societati mai bune. După-masă de la 6pm, online.

În 24 mai Mihaela și Iulia continuă discuția începută în luna anterioară despre “Ce nu este arta?”. Grupul s-a format și cei care s-au înscris luna trecută vor primi prin email informații despre accesul la atelier. Dacă nu v-ați înscris luna trecută și ați dori să prindeți atelierul despre artă din luna mai, puteți să vă în scrieți la acest grup în formularul pe care l-am propus.

În 25 mai Mihai îi așteaptă pe cei mai mari (12-16 ani) la un atelier #PhiloPop în limba engleză care va porni de la seria de anime de pe „Netflix Neon Genesis Evangelion”. După-masă, de la 6pm, online.  

Ei? Care vă sună bine dintre temele de discuție de mai sus? Sau care sunt zilele în care vă îndurați să lăsați bucuria de a ieși afară la soare după-masa ca să vă turați un pic motorașele din creier? Vă rugăm să vă înscrieți în formularul din link până în data de 7 mai. Puteți să vă înscrieți și după această dată, dar sunt șanse să nu reușim să vă trimitem datele de acces la atelier.

Vă așteptăm cu drag și curiozitate la ateliere. Să aveți un mai mai (ha!) însorit decât aprilie! Oricum, dragă aprilie, ai fost de treabă, că ne-ai dat 2 săptămâni de vacanță și multe flori în copaci, mulțumim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *