Ce le pregătim micilor filosofi în luna aprilie

  • de

Pe la jumătatea lui aprilie, când sperăm că primăvara se va instala cu adevărat și iarna nu va mai avea nimic de spus, nici păreri, nici fulgi, nici frig, vă așteptăm cu teme interesante, unele pornind de la ce se întâmplă în jur, unele menite să pornească tocmai discuții care nu au legătură nici cu pregătirile pentru Paște, nici cu războiul. Deși dacă vrem puțin mai tare, găsim legături de fiecare dată. Ce ziceți, vrem? Vom povesti, așadar despre empatie, despre libertate, despre proprietate și despre artă. Cum vă sună, veniți?

Începem în 12 aprilie cu cu o discuție despre mâncarea din furculița noastră și cine are dreptul de proprietate asupra ei. Sau a altor lucruri bizare despre care nu ne-am întrebat prea des cine le deține. E destul de simplu cu o mașină sau o casă, dar e mult mai complicat cu bucata de cașcaval pane din furculiță. Sau altele, haideți la atelierul organizat de Liana și povestim despre ele. Online, în 12 aprilie de la 6 după-masă. Pentru cei cu vârste între 8 și 13 ani.

Continuăm în 13 aprilie cu un atelier despre artă pregătit de Mihaela. La ce vă gândiți când auziți cuvântul ”artă”? E simplu? Ați vrea să facem să nu mai fie atât de simplu? Știm că vă plac discuțiile despre lucruri mai complicate, deci vă așteptăm la atelierul din 13 aprilie, online, la 6 pm și dacă salivați când auziți de cașcaval pane și dacă nu salivați, doar să aveți între 9 și 14 ani.

Cosmin îi așteaptă pe cei mici, deși ei știu că nu sunt mici!, cu vârste de la 7 ani până pe la 10-11 ani la un atelier despre libertate. Vor povesti despre ce înseamnă libertatea și cât de liberi suntem cu adevărat, care este prețul libertății. După-masă de la 6pm, online.

În 18 aprilie, Diana și Persida îi așteaptă pe cei de 10-13 ani la un atelier în care își propun să dezbată mai întâi ce e empatia și, mai apoi, ideea de acceptare a celuilalt, diferitul. După-masă de la 6pm, online. .

Dacă unul sau mai multe dintre ateliere vă sună interesant, puteți să vă înscrieți în formularul din link până în data de 9 aprilie. Puteți să vă înscrieți și după această dată, dar sunt șanse să nu reușim să vă trimitem datele de acces la atelier.

Vă așteptăm cu drag și curiozitate la ateliere. Să auzim de bine!

Photo credits to Tyler Casey  on Unsplash.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *