This post is also available in: English (Engleză)

Testimoniale

“Copilul meu citește destul de mult și cumva observ că această lume a cărților o stimulează într-un mod
pozitiv. Aceste ateliere contribuie la stimularea si comunicarea ei, o scoate din relatia ei cu personajele din carti si poate sa isi exteriorizeaza gandurile. Raspunsul primit la intrebarea mea „te mai inscriu pt urmatoarea intalnire? ” „daaaaa” , imi spune ca este acolo unde i se potriveste.
Am observat ca, datorita faptului ca a citit multe carti a putut oferi sugestii altor copii si asta a incantat-o foarte mult. Multumesc!”

“Mihnea este foarte încântat de aceste ateliere de filosofie: cum sunt organizate, temele abordate și bineînțeles creativitatea profesorilor și a participanților. Felicitări ca ați mutat acest atelier in online și astfel distanță dintre București și Cluj nu mai pare așa de mare.“

“Miruna e încântată de ideile discutate și observ că nu se oprește din rumegat nici mult după ce
sesiunea de Zoom s-a încheiat.
Multumim foarte mult pentru minunatele ateliere si pentru ca nu ne-ati uitat nici in pandemie. A fost de departe activitatea noastra preferata dintr-o oferta foarte larga din toate colturile lumii. Speram sa continuati si cand se mai descalcesc vremurile atelierele online pentru copiii care nu sunt in Cluj.”

“I-au plăcut, în general. I-a plăcut că au fost întrebați toți și că su putut vorbi liber toți, că au făcut ceva creativ, că i-a plăcut de profesoara și a învățat că nu trebuie să facă tot ce vor ceilalți.”

“Ne-am dori foarte mult ca și după ce trece epidemia și vă puteți întâlni din nou la bibliotecă să nu ne uitați pe cei din diaspora și să continuați să organizați ateliere online și pentru noi, măcar o dată pe lună. Local nu există nimic similar. E o inițiativă extraordinară.”

“Ideile discutate ok, interactiunea intre copii cam lipseste, poate e de vina si conexiunea mai
defectuoasa, uneori.”

„Multumesc mult pentru inca un atelier minunat. Stefan isi doreste sa continue participarea in seria atelierelor PhiloPop in luna august. Multumim pentru tot, ma bucur mult ca v-am gasit si ca Stefan a petrecut mult momenete frumoase alaturi de Dvs. in ultimele luni. Sper sa continuati atelierele digitale, Stefan e in continuare foarte interesat.”

“Am cules feedbackul copiilor, așa cum au reflectat asupra atelierului de ieri.
Eu nu i-am auzit, cred ca e important sa fie pe cont propriu, așa ca am fost curioasa sa primesc detalii
despre cum s-au simțit și ce au experimentat. Va suntem foarte recunoscători pentru ca faceti auzita și apreciata vocea lor! Mulțumim mult!


Amalia: Mi s-a părut ca fac ceva important! Mi-a plăcut ca am discutat mult despre o tema, ca au fost copii deștepți. Nu mi-a plăcut ca nu a fost o poveste ca data trecută.


Dalia: A fost foarte fain! Mi-a plăcut ca toți am avut idei și le-am comparat și le-am testat împreuna. Mi-
au ieșit bine cuvintele pe gura. ( 🙂 ) Nu mi-a plăcut ca unii copii au ridicat mâna și nu au fost întrebați.


Mihai: A fost interesant! Mi-au plăcut întrebările și ca am avut idei. Pe parcurs m-am simțit confortabil
sa spun ce gândesc. Nu mi-a plăcut ca un copil a fost arogant și gica-contra.”

Atelier cu Peter Worley 2020

“Pentru Stefan a fost o surpriza placuta faptul ca a putut participa la atelier.

Bineinteles ca i-a placut foarte mult pentru ca „l-a pus pe ganduri”. Intreaba pe toti membrii familiei, de ieri cauta pe internet intr-una despre propietate: cine a inventat-o, cum s-a inventat, etc.? Mai este framantat de tema pe care au primit-o si de statementul personal la care trebuie sa se gandeasca. Cel mai mult cred ca i-a placut faptul ca l-a facut sa se gandeasca la un subiect care nu este abordat la scoala sau in alte medii. „Iti dai seama, mami, cate alte  subiecte de gandire  asemanatoare mai sunt?”
Singurul lucru care nu i-a placut a fost ca atelierul s-a terminat prea repede. „Nu am apucat sa imi spun toate punctele de vedere si sa le discut cu ceilalti”.
Felicitari pentru tot ceea ce faceti si multumim pentru aceasta oportunitate.”

“Mie mi-a plăcut ca am interacționat cu copii deștepți și cu idei bune. Am fost concentrat și am gândit mult. Prima data mi s-a părut ca am zis o prostie și nu am mai avut curaj sa zic ceva multă vreme dar apoi mi-a plăcut ca Peter ne-a lăsat sa ne gândim, ca mi-a spus ca am gândit ca un filosof, ca John Locke. Mai vreau sa particip.”

“Buna ziua. Multumim mult pentru oportunitatea participarii la acest atelier. Irina a fost foarte incantata atat de subiect, cat si de faptul ca a putut vorbi in engleza. I s-a parut interesant si spunea ca astfel de ateliere “o fac sa gandeasca”, sa isi puna probleme la care nu s-ar fi gandit inainte. Isi doreste sa participe si in viitor la atelierele dvs. Multumim.”

“Răzvan was thrilled with the workshop and he mentioned several reasons: first, that he had the chance to meet the author of many of his favorite philosophical stories, especially those ones about Ceebie. 😀
Also he said: I never really thought of what it means to own something. It is not as simple as I thought it
was. : )”

“Bună ziua!
Fetele au fost încântate de poveste, (,, a fost drăguță”), de numele OG ales pentru omul preistoric .
Impresia generală: “Ne-a plăcut toată întâlnirea!” . Iar noi, părinții, vă mulțumim foarte mult pentru ocazia oferită copiilor de a participa la asemenea
simpozioane :). 

Spor în toate!”

“Tereza a fost încântată să participe, i-a plăcut subiectul și modul de abordare a acestuia. Însă a fost nemulțumită de faptul că și-a exprimat intenția de a vorbi, dar nu a reușit să își expună toate ideile. A apreciat că atmosfera a fost una non-critică și se simțea relaxată să spună ceea ce crede, fără să se simtă judecată.”

“Vă mulțumesc în numele Nataliei pentru activitatea deosebită la care a avut posibilitatea să participe.
Natalia mi-a relatat că i-a plăcut extrem de mult, chiar dacă a fost îngrijorată de faptul că discuția a fost în limba engleză. I-a plăcut faptul că Pete era foarte atent la copii, chiar repeta exact expresiile folosite de copii. I-a plăcut și faptul că toți copiii erau încurajați să formuleze întrebări și să-și exprime părerea referitoare la răspunsurile primite. Chiar dacă la început i-a fost teamă să vorbească, până la urmă a ajuns să-i fie greu să se oprească din vorbit. I-ar plăcea foarte mult să mai participe la alte ateliere așa de faine.”

“Pavel este foarte multumit, mi-a spus ca era interesanta ora de filosofie si i-a placut ca era in engleza. El tot intreaba daca o sa fie scoala de vara de filosofie, anul trecut a participat si are amintiri foarte bune. Dar prefera sa fie on-site pentru ca e plictisit deja de sedinte online… A facut scoala, engleza,  franceza, filosofie numai online.

O zi buna!”

 

“Într-adevar, a fost un privilegiu pentru copii să aibă această șansă, așa ca vă mulțumesc din nou pentru
tot ce faceți. Și pentru mine a fost o revelație, așa că acum încerc să găsesc sa cumpar cartile lui Peter sa ma  documentez.

Zi frumoasa”

“Mulțumim pentru șansa pe care i-ați acordat-o lui Șerban de a participa la acest atelier. Emoțiile au fost prezente mai mult decât credeam eu :). Șerban a fost foarte încântat din momentul în care a aflat de acest atelier, încântare care a crescut când a fost acceptat și fericirea a ajuns undeva foarte sus când s-a dat startul atelierului. I-a plăcut mult tema abordată și discuțiile între participanți de asemenea. Faptul că fiecare participant își poate exprima liber opinia, este un lucru extraordinar care cu siguranță îi ajută pe acești copii minunați în dezvoltarea sănătoasă a caracterului. Mulțumim și așteptăm cu drag următoarele întâlniri!”