Ta-daaa! Ne-am întors. Știm că unora le-a fost dor de atelierele noastre de filosofie și ne bucurăm să reîncepem discuțiile cu copiii atât în persoană (pentru cei din Cluj) cât și online. Luna aceasta avem cinci ateliere de filosofie cu copiii, din care trei vor fi față în față, la Biblioteca Județeană Octavian Goga din Cluj-Napoca (două la sediul central din Mărăști, unul la filiala din Zorilor) și două vor fi online, pe Zoom.
Vă lăsăm aici link-ul la formularul de înscriere ca să nu îl căutați prea mult și după aceea vă povestim ce v-am pregătit, care-i lista atelierelor din luna asta.
În primul atelier, pe 14 noiembrie, ora 18.00, pe Zoom, Cosmin le propune copiilor o discuție despre călătorie și întoarcerea acasă. Că tocmai s-a terminat o mini-vacanță, în care mulți copii au fost poate într-o călătorie. Sau poate fiecare ieșire din casă este pentru voi o călătorie. Sau poate nici nu trebuie să ieșim din casă pentru a face câte o călătorie… În fine, suntem convinși că o să fie o discuție foarte interesantă!
Pe 17 noiembrie, tot la ora 18.00, Alexandra îi așteaptă pe copiii din Cluj cu vârste între 8 și 12 ani la Biblioteca din Mărăști la un atelier față în față. Câte tipuri de adevăr există? Dar câte tipuri de minciuni? Cum ne dăm seama când ceva e adevărat sau fals? Ce înseamnă o opinie? O mulțime de întrebări care promit o dezbatere pe cinste.
Pentru data de 22 noiembrie, ora 18.00, Liana vă propune să vă imaginați că, în viitorul nu prea îndepărtat, avem nu doar un computer personal, ci și un robot personal. Pe care l-am despachetat din cutie și ne pregătim să îi facem setările inițiale. Care vor fi acestea? Ce va putea să facă și să nu facă robotul nostru? Dacă sunteți curioși, Liana vă așteaptă la Biblioteca din cartierul Zorilor.
În 23 noiembrie, la ora 19.00 de data aceasta (așa-i că n-ați fi observat că e o oră diferită dacă nu spuneam “de data aceasta”?) Așa-i. Că viața noastră pare din ce în ce mai grăbită, așa că ne obișnuim să facem cât mai multe lucruri pe pilot automat. Și atunci ne bazăm pe prejudecăți. Despre care o să vorbească Diana, on-line, pe Zoom. Nu singură, ci împreună cu Țup. Cine mai e și Țup?! Asta nu știm, dar nu vă spunem prejudecățile noastre, vă lăsăm să descoperiți singuri.
Și în fine, pe 24 noiembrie, de la ora 18.00, Alexandra speră să îi revadă pe copiii care vin la Biblioteca din Mărăști pentru o discuție despre solidaritate și ceea ce ne leagă de ceilalți. Că se apropie Ziua Națională, și dacă tot se presupune că o sărbătorim împreună, atunci să vedem ce înseamnă acest “împreună”.
Sper că v-am făcut curioși, că fără curiozitate nu există nici un atelier de filosofie și că ne vom vedea cu cât mai mulți copii la cele cinci ateliere!