Ce le pregătim micilor filosofi în luna februarie 2023

  • de

În februarie vă invităm să participați la următoarele ateliere de filosofie cu copiii, unele online, altele la bibliotecă. Pentru cele online înscrierea e in form, pentru cele de la bibliotecă puteți să vă înscrieți direct la bibliotecă sau în form.

În 8 februarie la 6pmDiana Colceriu și Alexandra Perneș îi așteaptă pe copii la un atelier despre drepturile omului desfășurat la Secția de copii a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Mărăști. Pe baza unor povestioare scurte, o sa descopere împreună câteva lucruri despre drepturile omului.


La cererea copiilor vine și atelierul despre Harry Potter, care va fi organizat de Diana Miheș, Mara Florea și Oana Răduț în 10 februarie la 6pm la Secția de copii a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Mărăști. 

În 14 februarie la 6pm, când tot restul lumii vorbește despre iubire, Cosmin organizează un atelier online despre vârste sau cum devenim, o dezbatere despre ceea ce pierdem si ceea ce câștigăm când devenim adulți.


În 21 februarie la 6pm, Doru și Persida îi așteaptă pe copii la atelierul online despre misterul ceva-ului. Vor discuta împreună despre „ceva” și cum ne dăm seama când acel „ceva” devine un X… (de pildă, când o peșteră devine o casă?)


În 22 februarie la 6 pm, Mihaela îi așteaptă pe copii la un atelier online, în limba engleză, care pornește de la întrebarea „What does it mean to belong?” și merge puțin mai departe la întrebarea „Can we belong to a musical genre?” Tema „belonging” (apartenența) este tema aleasă pentru concursul International Young Philosopher Award din Irlanda. Mihaela va vorbi cu copiii despre această temă, iar dacă sunt copii doritori să participe la concurs, îi poate ajuta cu sugestii sau feedback. Atenție! concursul se adresează copiilor din gimnaziu iar participanții trebuie să trimită ideile, textele și filmele lor în engleză.


În 24 februarie la ora 6pm, Liana îi așteaptă pe copiii la un atelier online cu tema „Este viața un joc?”. O să caute împreună ingredientele care fac jocul joc și apoi vor verifica dacă viața are aceste ingrediente și dacă putem să zicem că e un joc.

Vă așteptăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *