Ce le pregătim micilor filosofi în luna aprilie 2023

  • de

Anul acesta, aprilie are de toate: de la zăpadă până la vreme de mers în șlapi sau în picioarele goale prin iarbă. De la vacanță până la întâlniri cu cele mai tari discuții despre lucrurile care se lasă mai greu discutate. Vreți să vă zicem mai multe? 

13 aprilie ora 18.00 – atelier online / zoom cu Anca despre conflicte

După cele două întâlniri din martie de la biblioteca din Cluj, Anca, acum întoarsă în Spania, își dorește să continue aventura filosofică în compania copiilor de la Clubul de filosofie 🙂 În atelierul din această lună, discuția va avea ca temă importanța conflictelor și puterea lor de a ne ajuta să transformăm realitatea într-un mod pozitiv.

19 aprilie ora 18.00 – atelier online/ Zoom cu Doru și Persida

Scopul scuză mijloacele? „Tată, adu-mi luna de pe cer!” – Discuțiile de la atelierul din 19 aprilie se vor cristaliza în jurul conceptelor de ”scop” și ”mijloace”. Cum ne stabilim obiectivele? Ce tehnici sau mijloace folosim pentru a obține ceea ce vrem? Pornind de la o poveste intitulată ”Papa, Please Get the Moon for Me” Doru și Persida vor explora perspectivele particulare propuse în cadrul întâlnirii cu copiii de la p4c. Vor fi dezbateri despre avantaje, beneficii, puncte slabe, și riscuri în stabilirea și urmărirea obiectivelor.

20 aprilie ora 18.00 – atelier pentru copii de 7-10 ani – față în față la Biblioteca Județeană Octavian Goga – filiala Mănăștur – cu Iulia 

După întâlnirea din martie de la biblioteca din Mănăștur, Iulia își dorește să le ofere prichindeilor de 7-10 ani șansa unor discuții filosofice potrivite cu vârsta lor. În acest prim atelier dedicat copiilor cu vârste între 7-10 ani, copiii vor explora împreună cu Iulia o poveste filosofică și vor descoperi puterea întrebărilor bine puse.

21 aprilie ora 18.00 – atelier online / Zoom cu Cosmin

Tema atelierului cu Cosmin este „despre lucruri imaginate”. Cosmin și copiii vor discuta despre lumea pe care o cunoaștem toți, despre lumile imaginate, despre Minecraft și adevăr.

24 aprilie ora 18.30 – Atelier față în față la Biblioteca Județeană Octavian Goga – sediul central, Mărăști – cu Alexandra

După întâlnirile din lunile trecute de la biblioteca din Mărăști, Alexandra îi așteaptă pe micii filosofi și în luna aprilie la o nouă discuție pe o temă care în acest moment este o surpriză 🙂 dar care nu ne îndoim că va fi interesantă pentru copii.

27 aprilie ora 18.00 – atelier pentru copii de 11-14 ani – față în față la Biblioteca Județeană Octavian Goga – filiala Mănăștur – cu Iulia 

Pentru copiii mai mari care vin la clubul din Mănăștur, Iulia le pregătește o discuție pe o temă foarte actuală pentru ei: despre celebritate. Ce este și cum funcționează celebritatea? Cine aspiră la ea, ce beneficii aduce, ce riscuri implică? Iulia îi așteaptă pe toți copiii de 11-14 ani care doresc să discute despre aceste teme.

Pentru atelierele online, înscrierea se face doar în form, pentru cele la bibliotecă puteți să vă înscrieți fie direct la bibliotecă, fie în form. Atelierele noastre se adresează în general copiilor și adolescenților, iar la unele dintre ele (cum sunt în această lună atelierele Iuliei) este precizată grupa de vârstă – vă rugăm să verificați înainte să le bifați.

În orice variantă, vă rugăm să vă notați atelierele pe care le alegeți, iar dacă din diverse motive nu mai puteți ajunge la atelierul respectiv după ce v-ați înscris, să anunțați moderatorii la adresa de email p4c.cluj@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *